Alles stroomt (2015)

Auteur(s): Lief Vleugels
Uitgever(s): Ef & Ef Media
Taal: Nederlands
Vers. datum: 16/03/2015
NSTC: 500064895
Alles stroomt gaat over een moeder die de dood van haar dochter probeert te begrijpen en te verwerken. Aan de hand van nagelaten dagboeken en brieven van haar dochter en haar eigen dagboeken reconstrueert de moeder het leven van haar dochter.Een roman over de psychiatrie en hoe psychische problemen iemand de dood in kunnen drijven.
Lief Vleugels (Herentals, 1953) schrijft romans en poezie, was als docent schrijftraining en poezie verbonden aan de Antwerpse SchrijversAcademie, de Schrijversvakschool in Paramaribo, Suriname, en diverse organisaties, zoals scholen, bibliotheken en gevangenissen.
In 1990 verscheen haar succesvolle roman Zullen we dansen prinses, gevolgd door de roman Schelpen en lege dozen, beide bij Wereldbibliotheek, Amsterdam.
Haar poeziebundels Getij (2005), In de adem van Zeus (2007) en Mensen (2008) werden uitgebracht door Uitgeverij P in Leuven. Zij publiceerde verhalen en gedichten in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften als Deux ex Machina en Gierik & NVT.
In september 2013 verscheen haar roman Omdat de dagen liegen bij Uitgeverij Xanten.

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van de website: https://metadata.isbn.nl/841738/alles-stroomt.html
Dit boek is hier verkrijgbaar

Geen pijn, geen angst, geen leven (2017)

Auteur(s): Stanneke LunterIllustrator(s)Jitske
NUR code(s): 749 Rouwverwerking
Imprint(s): In de Wolken
Uitgever(s): Vrije Uitgevers, De
Taal: Nederlands
Vers. datum: 30/03/2017
NSTC: 500076462
Stanneke Lunter (1961) is psychiater en moeder van drie kinderen. Jitske, haar sprankelende en creatieve dochter, krijgt op zestienjarige leeftijd last van faalangst en somberheid, uitmondend in een diepe depressie. Ze verandert in een somber meisje met gebogen schouders en doffe blik. Er volgt een periode van opnames, zelfbeschadiging, suïcidaliteit, wachten op medicatie, tot Jitske zelf een einde aan haar leven maakt. Stanneke beschrijft in deel 1 van dit boek op indringende wijze het leven van Jitske, en met name de laatst tien maanden, afgewisseld met reflecties op de gebeurtenissen. In deel 2 blikt Stanneke als psychiater terug. Jeugdpsychiater Jan Meerdinkveldboom draagt bij met een hoofdstuk over het belang en de complexiteit van diagnostiek bij jongeren en systeemtherapeut Ineke Rood peit in haar hoofdstuk voor het intensief betrekken van het gezinssysteem. Stanneke Lunter schreef een onmisbaar boek voor hulpverleners, (huis)artsen, leraren en ouders. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Jitske. Na de zelfdoding van je kind liggen schuldgevoelens voor de hand, zeker als je zelf psychiater bent. Stanneke Lunter schuwt dit onderwerp niet en stelt zichzelf ter discussie. Een zeer waardevol boek voor hulpverleners in de GGZ en nabestaanden van jongeren die door suïcide overlijden.
Prof. dr. Jos de Keijser.

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van de website: https://metadata.isbn.nl/893009/geen-pijn-geen-angst-geen-leven.html
Dit boek is hier verkrijgbaar