Uitzichtloos (2022)

Auteur(s): Helena Dousis
Imprint(s): Dousis
Uitgever(s): Pumbo.nl B.V.
Taal: Nederlands
Vers. datum: 25/07/2023
NSTC: 501556738
Uitzichtloos is een indringende en ontroerende biografie over het leven van Pepijn Dansen. In deze roman beschrijft Helena het verhaal van haar zoon die door maatschappelijke druk, prestatiedrang en zijn autismestoornis de grip op het leven kwijtraakte. Pepijn verloor zichzelf in de drugs en overleed op 22-jarige leeftijd. Het is een verhaal waarin je de onvoorwaardelijke liefde voelt tussen moeder en zoon. Op een tedere, kwetsbare manier vertelt Helena over het gevecht van haar zoon tegen de buitenwereld, haar eigen machteloosheid, maar ook over de onuitsprekelijke liefde die ze nog altijd voor hem voelt.
Naast het verwoorden van haar eigen pijn en gemis durft Helena ook vragen te stellen over onze huidige prestatiemaatschappij, waarin mensen die niet helemaal lijken te passen vaak genadeloos aan de kant worden gezet.
Met haar indringende portret zet Helena je aan het denken. Hoe kunnen we jongeren als Pepijn die zich kansloos voelen in onze samenleving uitzicht bieden op een betere toekomst?

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van de website: https://metadata.isbn.nl/1729535/uitzichtloos.html
Dit boek is hier verkrijgbaar